BluePink BluePink
XHost
Gazduire site-uri web nelimitata ca spatiu si trafic lunar la doar 15 eur / an. Inregistrare domenii .ro .com .net .org .info .biz .com.ro .org.ro la preturi preferentiale. Pentru oferta detaliata accesati site-ul BluePink

Dezvoltare personală şi carieră

Dezvoltarea personala inseamna sa devii constient de abilitatile si competentele pe care le ai, pentru a reusi sa realizezi nu doar cerintele jobului, ci si propriile obiective.




Creativitate


Termenul de creativitate îşi are originea în cuvântul latin "creare", care înseamnă "a zămisli", "a făuri", "a crea", "a naşte". Creativitatea defineşte un proces, un act dinamic care se dezvoltă, se desăvârşeşte şi cuprinde atât originea cât şi scopul.



     Ce este creatia?      In primul rand creatia este un proces de inspiratie. Iar cand spun inspiratie poti sa compari acest proces cu procesul ce presupune tragerea aerului in plamani. Adica preiei ceva si pe urma prin prelucrare creezi altceva.
     Orice artist adevarat stie ca opera (creatia) se afla si exista in materia ce va urma sa fie prelucrata "toate-s noi si toate-s vechi".

     Momentul alegerii carierei joaca un rol deosebit de important in cadrul procesului cunoasterii de sine. Acest eveniment poate fi asociat cu dobandirea identitatii profesionale, numai odata ce se realizeaza integrarea si adaptarea initiala la profesie.
     Exista insa situatii in care aceasta adaptare este resimtita in plan afectiv ca un soc, datorat confruntarii intre realitate si ideal, intre investitiile afective ale tanarului in activitatea profesionala si fedback-ul primit din partea angajatorului.
     Asteptarile pe care tinerii le au fata de primul loc de munca variaza in functie de motivatiile profesionale ale acestora, care devin in prezent din ce in ce mai concentrate in jurul nevoii de statut si de securitate financiara, pe care psihologii le includ in categoria motivatiilor «de igiena».
     La polul opus acestui tip de motivatii se afla asa-numitele motivatii intrinseci, care au ca sursa dorintele, nevoile, si trebuintele proprii fiecaruia dintre noi, cu care din pacate intram prea putin in contact, riscand a ne instraina treptat de sine, si a ne crea o falsa identitate sociala si profesionala.
     Sa alegi o profesie care nu se potriveste cu ceea ce esti si cu adevaratele tale dorinte este ca si cum te-ai privi intr-o oglinda care deformeaza imaginea. Insa este posibil ca intr-o zi aceasta sa se sparga si sa fie nevoie sa cumperi o alta noua. Uitandu-te in ea, vei putea fie sa constati ca nu este nici o diferenta, fie ca exista discrepante intre imaginea veche si cea noua, aceasta experienta avand in unele cazuri efecte pozitive sau negative in planul imaginii de sine, si deci, al cunoasterii de sine.
     Acelasi lucru se poate intampla si in cazul raportului dintre motivatiile tale profesionale si actualul sau viitorul loc de munca. Este posibil ca, neavand o posibilitate de reflectare corecta a acestor interese privind cariera, sa constati cu uimire ca poti schimba numeroase profesii, fara a ajunge in final la o cunoastere de sine cat mai completa, adica fara a iti consolida o identitate de munca.
     Ce putem insa face pentru a nu ajunge in asemenea situatii, care ar putea naste stari de anxietate, indoiala fata de sine si chiar fata de ceilalti? Daca raspunsul care iti vine cel mai usor in minte este «sa ne cumparam o oglinda buna» inseamna ca esti una dintre persoanele care doreste sa intre in contact cu propriile motivatii referitoare la alegerea carierei..





















FashionDays